Доступність посилання

ТОП новини

Роботу поліції будуть оцінювати громадяни – радник голови МВС


Нова патрульна поліція, Київ, 12 червня 2015
Нова патрульна поліція, Київ, 12 червня 2015

На оцінку роботи нової поліції не впливатиме статистика розкриття злочинів. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив радник міністра МВС Іван Варченко.

За його словами, чи добре працюють правоохоронці, відтепер визначатимуть самі громадяни.

«Громадяни будуть визначати, чи хороша поліція, чи довіряють вони їй. Тоді інспектор Петренко, у якого 99 відсотків зловлених злочинців, може програти інспектору Іваненку, у якого 0 відсотків зловлених злочинців. Тому що на території інспектора Іваненка немає злочинів», – зазначив Іван Варченко.

Радник міністра запевнив, що нові критерії оцінки діяльності правоохоронних органів закладені у законопроектах, що зараз перебувають на розгляді у Верховній Раді.

Раніше правозахисники висловлювали зауваження щодо урядового пакету законопроектів з реформування органів внутрішніх справ. Шість правозахисних обʼєднань закликали народних депутатів доопрацювати проекти щодо національної поліції й органів внутрішніх справ. Активісти стверджували, що законопроекти залишають простір для корупційних зловживань.

Сьогодні, 2 липня, депутати Верховної Ради проголосували у другому читанні за законопроект «Про Національну поліцію».

Згідно з поясненнями міністра внутрішніх спрвав Арсена Авакова, національна поліція буде окремим органом, який формуватиметься і координуватиметься Кабінетом міністрів України через міністра внутрішніх справ, а витрати на управління апаратом зведуть до мінімуму за рахунок впровадження сучасних інформаційних технологій та систем.

XS
SM
MD
LG