Доступність посилання

ТОП новини

Переселенці з Донбасу отримали партію гуманітарної допомоги від ООН


Гуманітарна допомога ООН, Дніпропетровськ, 2 липня 2015 року
Гуманітарна допомога ООН, Дніпропетровськ, 2 липня 2015 року

Управління Верховного комісара у справах біженців ООН передало переселенцям з Донбасу, які оселились на Дніпропетровщині, партію гуманітарної допомоги. Про це у четвер, 2 липня, повідомила речниця Дніпропетровського координаційного центру допомоги переселенцям «Допомога Дніпра» Ірина Дельцова.

За її даними, до центру допомоги переселенцям в Дніпропетровську управління Верховного комісара ООН у справах біженців доправило півтисячі комплектів постільної білизни.

«До комплекту постільної білизни входить 2 простирадла, 2 рушники і наволочка. Дану допомогу можуть отримати сім'ї переселенців, а також самотні пенсіонери та люди, що мають інвалідність. Є одна вимога – дану допомогу можуть отримати тільки ті люди, які раніше не отримували постільної білизни від жодної з благодійних організацій. Для отримання допомоги необхідно показати оригінал довідки з соціальних служб і довідку про те, що ви стали на облік у центрі «Допомога Дніпра», – зазначила Ірина Дельцова.

З самого ранку біля дверей координаційного центру вишикувалась черга переселенців. Як повідомили Радіо Свобода волонтери центру, родини переселенців з Донбасу отримують тут не тільки постільні речі від міжнародних благодійників, а й іменні картки від однієї з мереж гіпермаркетів на пільгові покупки упродовж 5 місяців. У цій програмі буде задіяно 800 родин вимушених переселенців.

З 6 червня 2014 року у Дніпропетровську розпочав роботу координаційний центр «Допомога Дніпра», до якого звертаються переселенці із зони АТО. За принципом «єдиного вікна» у центрі вони можуть отримати правову, соціальну, психологічну, гуманітарну допомогу, волонтери допомагають знайти житло та роботу.

Наразі щодня до центру «Допомога Дніпра» звертається кілька десятків людей, щотижня гуманітарну допомогу отримують сотні переселенців.

За офіційними даними, на Дніпропетровщині зареєстровано понад 80 тисяч переселенців з Донбасу.

XS
SM
MD
LG