Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики залишили Широкине – Міноборони


Широкине, 29 червня 2015 року
Широкине, 29 червня 2015 року

Бойовики залишили село Широкине Донецької області і зайняли позиції на схід від цього населеного пункту, інформують українські військові.

«Нарешті самопроголошене керівництво зрозуміло необхідність виконання Мінських угод. Але дуже прикро, що для цього розуміння їм знадобилося стільки часу», – повідомив у четвер, 2 липня, представник української сторони у Спільному центрі контролю і координації припинення вогню Андрій Таран, якого цитує прес-служба Міноборони.

Раніше сьогодні Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР», заявив, що сепаратисти покинули Широкине, як це передбачено Мінськими домовленостями.

У звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ за 29 червня, спостерігачі підтвердили, що всі цивільні жителі залишили Широкине під Маріуполем.

Раніше у Широкині, одну з частин якого окупували сепаратисти, ще одну з частин контролюють українські війська, а решта залишається «нейтральним», ОБСЄ кілька разів намагалася домовитися про припинення вогню.

До війни в Широкині жило близько півтори тисячі людей.

Донецький аеропорт і Широкине останнім часом були місцями активних бойових дій на порушення режиму припинення вогню і відведення важких озброєнь, про що домовилися ще в лютому лідери України, Росії, Німеччини і Франції. Ці місця стратегічно важливі – зокрема, контроль за Широкином відкриває чи блокує можливість наступу сепаратистів на Маріуполь зі сходу.

XS
SM
MD
LG