Доступність посилання

ТОП новини

У Transparency International заявляють про корупційні ризики у 5 країнах, серед яких Україна


Відсутність прогресу у боротьбі з корупцією у п’яти країнах Східної Європи ускладнює демократичний прогрес і шкодить економічному і політичному співробітництву з ЄС. Про це йдеться у новому звіті міжнародної організації Transparency International, опублікованому у четвер, 2 липня.

Фахівці Transparency International проаналізували у Вірменії, Азербайджані, Грузії, Молдові та Україні роботу десятків установ, відповідальних за попередження та боротьбу з корупцією.

У звіті мовиться, що ці країни у найближчі п’ять років планують отримати 16,6 мільярда доларів допомоги від Євросоюзу, а ризик, що ці гроші будуть розкрадені «неприйнятно високий». Попри те, що ці п’ять країн ухвалили низку законів щодо боротьби з корупцією, політичні та бізнес-еліти й надалі мають сильний вплив на судову та законодавчу владу, наголошують у Transparency International.

«Політично мотивоване слідство і вплив влади на судовий процес є особливо проблематичним в Україні та Молдові», – мовиться у звіті.

У Transparency International додають, що у регіоні також спостерігається тенденція до посилення контролю ЗМІ та громадянського суспільства – це стосується зокрема Вірменії та Азербайджану.

XS
SM
MD
LG