Доступність посилання

ТОП новини

У центрі Києва вимагають від влади офіційно визнати війну і «звільнити політв’язнів»


У центрі Києва розпочалася хода, учасники якої вимагають від влади офіційно визнати факт війни з Росією, скасувати мінські домовленості, надати «свободу політв’язням» і зупинити репресії проти добровольців. Зокрема, учасники акції вимагають звільнення активістів націоналістичної організації, колишнього бійця батальйону «Київ-2» і «Гарпун» Андрія Медведька й Дениса Поліщука, підозрюваних в убивстві журналіста Олеся Бузини.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, учасники ходи вирушили з майдану Незалежності до урядового кварталу, несучи зокрема червоно-чорні прапори, прапори України, прапори полку Національної гвардії «Азов», а також банер з написом «Волю патріотам». Частина людей у військовій формі, частина – в цивільному. Люди періодично вигукують «Слава Україні, Героям Слава», «Україна – понад усе», «Свободу політв’язням».

Акцію «Марш Святослава» раніше анонсував «Правий сектор». «Ми вимагаємо від режиму Порошенка: відмови від мінських домовленостей, відновлення наступальних операцій по звільненню окупованих територій, кадрових змін в Міністерстві оборони та армії, справедливої кари для державних злочинців часів Януковича, реальних кроків по боротьбі з корупцією, зміни олігархічної зорієнтованості держави на національну», – йдеться в анонсі ПС.

У міліції повідомляли, що понад тисяча правоохоронців забезпечуватимуть громадський порядок під час масової акції.

XS
SM
MD
LG