Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відкрили міжнародну виставку політичної карикатури


Міжнародна виставка політичної карикатури, Дніпропетровськ, 3 липня 2015 року
Міжнародна виставка політичної карикатури, Дніпропетровськ, 3 липня 2015 року

У Дніпропетровську у п’ятницю, 3 липня, на площі Героїв Майдану відкрилася міжнародна виставка політичної карикатури під гаслом «Боротися за демократію сатирою і гумором». Раніше вона вже об'їхала понад 20 міст у 5 країнах світу.

В експозиції представлені близько трьох десятків робіт чеських, словацьких, угорських, польських, грузинських, американських художників-карикатуристів. Серед них – і роботи українського художника Олега Смаля.

Одна з головних тем збірки – агресія Росії щодо України. За словами організаторів, виставка є демонстрацією однією з базових свобод людини – свободи самовираження, а також закликає політиків бути відповідальними у своїх діях.

Образ президента Росії Володимира Путіна став основою для багатьох робіт карикатуристів. На картині Мартіна Шутовца зі Словаччини можна побачити російського президента, який у ресторані вимагає у ведмедя-офіціанта Крим.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, переглянути твори карикауристів просто неба приходять і дорослі, і діти.

Проект реалізується Інститутом світової політики (Україна) та громадською організацією Euforion (Словаччина) за підтримки Міжнародного Вишеградського фонду.

У Дніпропетровську виставка триватиме до 20 липня. Далі вона помандрує до Одеси, Ужгорода, Харкова.

XS
SM
MD
LG