Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: Україна видворила розшукуваного грузина, прихильного до дій бойовиків


Служба безпеки України повідомляє, що правоохоронці виявили у Києві і видворили з країни громадянина Грузії, розшукуваного за тяжкі злочини в кількох країнах, та прихильного до дій бойовиків на сході України. Про це йдеться у повідомленні на сайті СБУ в суботу.

«В Україну зловмисник прибув нелегальним каналом з території Росії, який вже блоковано українською спецслужбою. Під час переховування в Києві він налагодив зв’язки з місцевим криміналітетом. Крім того, у соціальних мережах неодноразово висловлював підтримку терористичним організаціям так званих «ДНР/ЛНР», – йдеться в повідомленні СБУ.

Після затримання чоловіка видворили з України до країни походження – Грузії.

В Службі безпеки України періодично заявляють про затримання осіб, причетних чи підозрюваних у зборі інформації для бойовиків в зоні проведення антитерористичної операції. Крім того, спецслужби посили заходи щодо запобігання «інформаційно-пропагандистської кампанії спецслужб Росії», які можуть бути здійсненні іноземною державою на території України. За останній період СБУ депортувала з цієї причини щонайменше чотирьох російських журналістів. У Росії звинувачення у веденні антиукраїнської пропаганди заперечили.

XS
SM
MD
LG