Доступність посилання

ТОП новини

Міністр фінансів Греції звинуватив міжнародних кредиторів у «тероризмі»


Міністр фінансів Греції Яніс Варуфакіс
Міністр фінансів Греції Яніс Варуфакіс

Міністр фінансів Греції Яніс Варуфакіс звинуватив міжнародних кредиторів у «терористів». Заява від урядовця пролунала напередодні референдуму щодо схвалення чи заперечення умов кредиторів і фактичного визначення подальшої участі Греції у єврозоні.

В інтерв'ю іспанській газеті «El Mundo» Варуфакіс заявив, що кредитори, які входять до МВФ, «змусили» Грецію закрити свої банки, «щоб вселити страх у людей».

На думку грецького міністра фінансів, такі дії називаються «тероризмом», але Варуфакіс висловив сподівання, що «страх не переможе».

У неділю, 5 липня, громадяни Греції на референдумі відповідатимуть на запитання чи мають Афіни прийняти або ж відхилити угоду із міжнародними кредиторами щодо виходу з боргової кризи. Напередодні в столиці Греції, а також десяти інших містах країни відбулися мітинги прихильників та противників курсу, запропонованого міжнародними кредиторами проти дефолту і збереження у зоні євро.

30 червня Греція мала сплатити МВФ 1,6 мільярда євро боргу, але цього не зробила. Відтак країна фактично вступила у дефолт по кредитах, також того дня закінчився термін дії програми порятунку грецької економіки, ухвалений МВФ і ЄС. Раніше європейські лідери попередили, що подальша відмова від умов кредиторів означатиме вихід Греції із зони євро.

XS
SM
MD
LG