Доступність посилання

ТОП новини

У Широкиному бойовиків «ДНР» немає – заступник голови місії ОБСЄ Гуґ


Український військовий патруль у районі селища Широкине, 3 липня 2015 року
Український військовий патруль у районі селища Широкине, 3 липня 2015 року

На території селища Широкине неподалік Маріуполя «не відзначається присутність представників «ДНР». Про це на брифінгу в Донецьку заявив заступник голови місії Александр Гуґ.

За його словами, вздовж всієї лінії зіткнення спостерігачів періодично обстрілюють, але в районі селища Широкине за останній час таких інцидентів не було.

Заступник голови місії ОБСЄ нагадав, що припинення вогню в Широкиному мало статися ще у квітні. «Якби це було можливо тоді, вдалося б зберегти багато життів», – наголосив представник міжнародних спостерігачів.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні розширюється, станомна 4 липня в складі місії працює 489 спостерігачів, дві третини з нихперебувають на Донбасі, відзначив представник місії.

«На поточному тижні місія поповнилася 17 новими спостерігачами», – відзначив Гуґ.

Укладені в лютому мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди виконуються не повністю, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей. Контролювати дотримання перемир’я покликані спостерігачі місії ОБСЄ.

XS
SM
MD
LG