Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко вірить, що в Києві буде фінал футбольної Ліги чемпіонів


Президент Порошенко на футбольному поєдинку Ліги Європи «Динамо» – «Евертон» (Ліверпуль, Англія), НСК «Олімпійський», Київ, 19 березня 2015 року
Президент Порошенко на футбольному поєдинку Ліги Європи «Динамо» – «Евертон» (Ліверпуль, Англія), НСК «Олімпійський», Київ, 19 березня 2015 року

Президент України Петро Порошенко сподівається побачити в Києві у 2018 році фінальний поєдинок головного футбольного клубного турніру Європи – Ліги чемпіонів УЄФА. Про це він написав у Facebook.

«Євро-2012 в Україні було. Ліга чемпіонів – буде. Вітаю українців: Київ офіційно став кандидатом на проведення фіналу Ліги Чемпіонів в 2018 році!» – проінформував президент.

За кілька годин до цієї публікації український спортивний сайт Champion повідомив про заявку Києва на фінал Ліги чемпіонів-2018 з посиланням на президента Федерації футболу України Андрія Павелка.

«У межах візиту до штаб-квартири УЄФА я передав усі необхідні документи з приводу кандидатури Києва як претендента на проведення фіналу єврокубка», – сказав очільник ФФУ.

УЄФА при визначенні арени проведення фіналів єврокубків послуговується кількома критеріями. Столичний НСК «Олімпійський», який три роки тому приймав фінал чемпіонату Європи, відповідає нормам, які висуває Союз європейських футбольних асоціацій до місць проведення зустрічей такого рівня. Водночас у чиновників можуть виникнути питання до безпеки проведення фінального поєдинку в Києві, де вболівальники в нинішньому сезоні вибігали на поле після завершення матчів.

XS
SM
MD
LG