Доступність посилання

ТОП новини

У Гельсінкі стартувала сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ


У Гельсінкі відкрилася щорічна сесія Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), якій цього року виповнюється 40 років. Як повідомляється на сайті ОБСЄ, серед тем сесії − суперечка, яка виникла у зв'язку з тим, що спікера Держдуми Росії Сергія Наришкіна і ще п'ятьох членів російської делегації не пустили до Фінляндії, пославшись на список санкцій ЄС, ухвалений у відповідь на анексію Росією Криму та підтримку сепаратистів у Донбасі.

Канадська делегація пропонує ухвалити окрему декларацію щодо неприпустимості систематичного порушення Російською Федерацією зобов'язань перед ОБСЄ та міжнародних норм. Також планується, що Україна, від імені якої виступає народний депутат Остап Семерак, представить на сесії доповідь щодо викрадення й незаконного утримання українських громадян у Росії.

Пропонується також, в числі інших, розглянути: проблему біженців, що гинуть в Середземному морі при спробі дістатися з Африки до Європи, проблеми, пов'язані з торгівлею людьми, неонацизмом, а також необхідність термінового реформування ОБСЄ.

XS
SM
MD
LG