Доступність посилання

ТОП новини

Представники кримськотатарської діаспори не можуть потрапити до Криму за новими правилами


Представники кримськотатарської діаспори Туреччини не можуть потрапити до Криму через нові правил в’їзду, запроваджені українським урядом, повідомляє інформаційне агентство QHA.

«Ми мали намір їхати у Крим, там організовувати іфтари (вечірні розговіння), щоб, як і в минулі роки, розділити радість Рамазана з нашими співвітчизниками. Їхали через територію материкової України, проте нові правила в’їзду дуже ускладнили нам цю процедуру. Ми взагалі не можемо поки проїхати. Ми приїхали у четвер, виявилося, що потрібен дозвіл, звернулися в міграційну службу України у Херсоні, але вже йде четвертий день, відповіді поки немає, і ми не можемо проїхати до Криму», – розповів представник кримськотатарської діаспори Шевкет Ондюч у неділю, 5 липня.

За його словами, група з чотирьох осіб, жителів турецькій провінції Ізмір, проведуть вечірні розговіння у Новоолексіївці, що на адміністративному кордоні з Кримом. «Україна обов’язково повинна переглянути правила в’їзду у Крим, адже неприпустимо створювати такі складнощі для іноземців, які свідомо в’їжджають на півострів з материковою Україною», – наголосив Ондюч.

З початку червня іноземцям доводиться звертатися до української влади за дозволом на в’їзд до Криму. Зазвичай оформлення дозволу займає кілька днів. Це змушує багатьох в’їжджати у Крим з території Росії.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров почав консультації у Кабінеті міністрів про внесення змін до порядку в’їзду у Крим з території України. Він пропонуватиме уряду скасувати постанову про порядок в’їзду на півострів і тільки фіксувати факт в’їзду іноземця у Крим з території Росії.

XS
SM
MD
LG