Доступність посилання

ТОП новини

У Слов’янську відзначили річницю звільнення від бойовиків, у Донецьку вшанували пам’ять сепаратистів


Сьогодні, 5 липня, у Слов’янську Донецької області пройшла низка урочистостей з нагоди звільнення міста від бойовиків угруповання «ДНР».

За повідомленням місцевих ЗМІ, перед будівлею міськради відбувся мітинг та урочисте підняття українського прапора. Окрім місцевих жителів на заході були присутні волонтери та бійці добровольчих батальйонів.

На в’їзді до Слов’янська відкрили меморіал у пам’ять бою за звільнення міста.

Також у Слов’янську на честь річниці звільнення міста відбувся автопробіг, учасники якого відвідали місця, де велися бойові дії за місто. Автомобілісти відвідали меморіали на в’їзді до Слов’янська, гору Карачун та перехрестя з селищем Семенівка.

А в окупованому бойовиками «ДНР» Донецьку сьогодні відбував мітинг «Не забудемо, не пробачимо». За інформацією сайтів сепаратистів, на цьому заході були присутні близько 150 людей.

«Ми передамо дітям і онукам пам’ять про те, що передувало цьому дню – героїчну оборону Слов’янська», – сказав, звертаючись до присутніх, один з лідерів сепаратистів угруповання «ДНР» Денис Пушілін.

Місто Слов’янськ на Донеччині було у квітні 2014 року одним із перших населених пунктів, захоплених проросійськими бойовиками на чолі з громадянином Росії Ігорем Гіркіним («Стрєлковим»). 4 липня внаслідок тривалої облоги та наступальної операції українських військових бойовики вимушено залишили Слов’янськ. Значна їхня частина змогла проникнути до Донецька, до серпня 2014 року Гіркін вважався «міністром оборони» в складі угруповання «ДНР».

Бойові дії на Донбасі тривають з квітня 2014 року. За цей час, за оцінками ООН, там загинуло понад 6,5 тисяч людей.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG