Доступність посилання

ТОП новини

Луганські сепаратисти призначили свої «вибори»


Ігор Плотницький
Ігор Плотницький

Лідер угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький заявив про наміри провести «місцеві вибори» на підконтрольних цій групі території Луганщини 1 листопада 2015 року. Про це йдеться в заяві Плотницького, яку цитують сайти сепаратистів.

«ЛНР виступає за неухильне виконання мінських угод. Україна в односторонньому порядку ухвалює закон «Про місцеві вибори», не погодивши його з ЛНР і ДНР, зміст якого суперечить букві і духу мінських угод. Виходячи з цього, ми починаємо в односторонньому порядку реалізацію мінських угод в частині проведення місцевих виборів в ЛНР», – заявив Плотницький.

Раніше в угрупованні «ДНР» заявили, що на території, підконтрольній цим бойовикам, «місцеві вибори» відбудуться 18 жовтня.

Відповідно до мінського документу від 12 лютого, на який посилаються сепаратисти, місцеві вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей мають відбутися «на підставі закону України та конституційної реформи», узгоджені в рамках Тристоронньої контактної групи і «з дотриманням відповідних стандартів ОБСЄ за моніторингу з боку БДІПЛ ОБСЄ», а не за бажанням самих сепаратистів.

Офіційний Київ вже заявляв, що бачить можливість діалогу про конституційну реформу тільки з легітимно обраними представниками Луганської і Донецької областей, тобто тими, що були обрані на попередніх законних місцевих виборах в Україні.

Місцеві вибори в Україні мають відбутися 25 жовтня 2015 року.

XS
SM
MD
LG