Доступність посилання

ТОП новини

Суд обрав присяжних у справі «екс-беркутівців» Зінченка та Аброськіна


Екс-беркутівці Сергій Зінченко та Павло Аброськін під час судового засідання у Печерському суді, архівне фото
Екс-беркутівці Сергій Зінченко та Павло Аброськін під час судового засідання у Печерському суді, архівне фото

Святошинський районний суд Києва переніс на 15 липня розгляд справи проти колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут» Сергія Зінченка й Павла Аброськіна, яких обвинувачують в убивстві 39 активістів Євромайдану.

На сьогоднішньому засіданні суд сформував колегію присяжних у справі проти Зінченка та Аброськіна, присяжні склали присягу.

Основними присяжними стали Юрій Щербаков і Анатолій Годлевський, Олександр Конєв.

Зінченко та Аброськін перебувають під арештом вже понад рік.

У січні Генпрокуратура передала обвинувальний акт до суду, сторона обвинувачення вимагає Зінченку та Аброськіну найвищої кари – довічного позбавлення волі.

У ГПУ також заявляють, що всі бійці спецпідрозділу «Беркут», які брали участь у розстрілі мирних мітингувальників під час Революції гідності, встановлені. Проте наразі в суді розглядають справу лише проти колишніх «беркутівців» Зінченка та Аброськіна. Їх підозрюють у вбивстві 39 майданівців 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській. У вересні минулого року екс-командир роти «Беркута» Дмитро Садовник, якого також підозрюють у розстрілі 39 майданівців, втік з-під домашнього арешту, його оголосили у розшук.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 з них загинули.

XS
SM
MD
LG