Доступність посилання

ТОП новини

Доказів для звинувачень проти командира роти «Торнадо» достатньо – Матіос


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявляє, що зібрані докази дозволяють підозрювати командира роти «Торнадо» Руслана Онищенка у скоєнні злочинів.

«За місяць роботи, фактично, зібрана доказова база, що дає підстави беззаперечно підозрювати командира роти Руслана Онищенка, а також значну кількість його підлеглих, які організувалися навколо нього як кримінальний елемент у погонах працівників міліції. Було ухвалене рішення про розслідування цієї справи», – заявив Матіос у відеоповідомленні, опублікованому у понеділок, 6 липня.

(Відео користувача YouTube Генеральна прокуратура України)

17 червня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що в роті «Торнадо» виникла злочинна група, яка на Луганщині незаконно утримувала місцевих жителів, вчиняючи проти них насильницькі дії.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що виступає проти того, щоб у рамках розслідування справи про ймовірну причетність бійців «Торнадо» таврували всіх учасників цієї розформованої роти МВС.

У роті звинувачення на свою адресу відкидали і повʼязували такі заяви з тим, що не пускали на окуповану територію Донбасу потяги, які, за їхніми словами, нібито везли контрабанду.

У МВС наразі триває службове розслідування щодо висловлених на адресу «Торнадо» звинувачень. Цю роту розформували.

XS
SM
MD
LG