Доступність посилання

ТОП новини

Вірменія: омбудсмен вважає неправомірними дії поліції під час розгону демонстрації 23 червня


Омбудсмен Вірменії Карен Андреасян
Омбудсмен Вірменії Карен Андреасян

Омбудсмен Вірменії Карен Андреасян розцінює дії поліції 23 червня під час розгону акції протесту на проспекті Баграмяна у Єревані як неправомірні. У зв’язку з цим він вимагає у поліції пояснень щодо низки питань, повідомляє Радіо Азатюн.

«Проаналізувавши отримані 3 липня роз’яснення, зіставивши їх з опублікованими відеоматеріалами та зафіксованими нами фактами, вважаємо дії поліції 23 червня неправомірними», – повідомили в офісу омбудсмена Вірменії у понеділок, 6 липня.

«Низка поліцейських у цивільному одязі у порушення закону брали участь у діях 23 червня, застосували нерівнозначну силу, порушили правила етики службовця поліції. Поліцейські перешкоджали діяльності ЗМІ, застосували силу проти журналістів, пошкодили апаратуру. Застосування водометів і фізичної сили до демонстрантів на проспекті Баграмяна і площі Свободи не було обумовлене абсолютною необхідністю», – додали в офісі вірменського омбудсмена.

Протести в Єревані почалися у середині червня. Минулої суботи учасники акції заявили: якщо влада до вечора понеділка не виконає їхні вимоги – не покарає винних у розгоні мітингувальників 23 червня і не скасує рішення про підвищення тарифів на електрику – вони почнуть просуватися до адміністрації президента.

6 липня поліція Єревана розібрала барикади, встановлені учасниками акції протесту проти підвищення тарифів на електроенергію, і відновила рух на проспекті Баграмяна. Проте увечері протестувальники знову зібралися на площі Свободи. Активісти на мітингу заявили, що поліція стягнула великі сили до площі Свободи.

XS
SM
MD
LG