Доступність посилання

ТОП новини

Річард Дурбін не писав листа Яценюкові про перестановки в уряді України – речник сенатора США


Сенатор США Річард Дурбін
Сенатор США Річард Дурбін

Американський сенатор-демократ, що активно виступає в Сенаті з підтримкою України, Річард Дурбін став жертвою фальсифікаторів, які від його імені написали неправдивого листа українському прем’єру Арсенієві Яценюку. Про це повідомив прес-секретар Дурбіна Бен Мартер.

За його словами, в російських ЗМІ з’явилася буцімто копія листа, в якому нібито сенатор Дурбін за наслідками візиту до Києва дає главі українського уряді якісь кадрові поради.

В уривку з псевдо-листа від імені сенатора йдеться: «Пишу з метою запевнити Вас в тому, що Сенат США продовжує відчувати до Вас повну довіру і розділяє Вашу стурбованість здійснюваними президентом України Петром Порошенко відставками ключових фігур в керівництві країни, які виступають гарантами розвитку демократії в Україні».

Офіс сенатора Дурбіна вже сповістив ЦРУ і ФБР про цього листа з вимогою прокоментувати його зміст російськими державними ЗМІ.

«Цей лист є підробкою і, очевидно, написаний кимось, хто слабенько розуміє англійську мову», – додав речник американського сенатора.

Раніше на російських новинних сайтах був оприлюднений відсканований «документ», в якому відправник, який підписався як Річард Дурбін, давав Яценюку поради, які міністри з нинішнього складу уряду мають залишитись на посадах, а які – ні. Одним із перших в українському сегменті інтернету про цю інформацію сповістив у п’ятницю Леонід Кожара, колишній голова МЗС.

Російські ЗМІ неодноразово були помічені у поширені неправдивої інформації щодо України. Методами інформаційної пропаганди журналісти в Росії просувають політику Кремля, яка всіляко заперечує, підтверджені Україною і світовим товариством, факти військового втручання в Україну, починаючи від анексії Криму і закінчуючи фінансовим та військовим «підживленням» бойовиків на сході України.

XS
SM
MD
LG