Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики почали добу з обстрілів на донецькому напрямку – прес-центр АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі антитерористичної операції у вівторок вранці повідомляють про відновлення бойовиками обстрілів українських позицій після відносного затишшя напередодні вдень. Про це йдеться у повідомленні прес-центру на сторінці у Фейсбуку.

«Сьогодні, 7 липня, бойовики розпочали добу обстрілом зі 120-міліметрових мінометів позицій сил АТО поблизу населених пунктів Новгородське та Павлопіль, що на Донеччині. До того ж під Павлополем о 4:10 бойовики застосували танк. Турбуючий вогонь зі стрілецької зброї з боку злочинців вівся в напрямку населених пунктів Мар’їнка, Луганське, Опитне, що на донецькому напрямку», – йдеться в повідомленні.

В штабі заявляють, що за минулу добу під обстріли також потрапили Троїцьке, околиці Пісок, Щастя, Новотроїцького, Богданівки. Стріляли також в районі Кримського, Станиці Луганської, Золотого, Верхньоторецького.

«Вчора, 6 липня, після відносного затишшя, проросійські бандформування помітно активізувалися по всій лінії розмежування з 18-ї до 24-ї години. За цей час вони 26 разів обстріляли позиції сил АТО. З них 4 рази – з використанням 120-міліметрових мінометів, що заборонені мінськими домовленостями», – йдеться в повідомленні прес-центру АТО.

На луганському та маріупольському напрямках зафіксували 7 прольотів безпілотників бойовиків, зазначили в штабі.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують Збройні сили України у порушенні мінських угод, оновлених даних про ніч на Донбасі наразі немає.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG