Доступність посилання

ТОП новини

Болгарія ніколи не визнає анексію Криму – болгарський президент


Президент України Петро Порошенко та президент Болгарії Росен Плевнелієв
Президент України Петро Порошенко та президент Болгарії Росен Плевнелієв

Болгарія ніколи не визнає анексію Криму та підтримує територіальну цілісність України. Про це заявив президент Болгарії Росен Плевнелієв на спільній прес-конференції з Петром Порошенком.

«Болгарія підтримує суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України. Анексія Криму Росією порушує міжнародне право, Конституцію України і Будапештський меморандум. Болгарія не визнає цей незаконний акт і не визнає результати референдумів, незаконно проведених сепаратистами у Донецьку та Луганську», – зазначив він.

Президент Болгарії Росен Плевнелієв перебуває у Києві з візитом, це перший візит болгарського президента за останні 12 років.

Наприкінці лютого, на початку березня 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів. 16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу.

Ні Україна, ні Євросоюз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала. Також вони звинувачують Москву у підтримці донбаських сепаратистів, Росія відкидає ці звинувачення.

XS
SM
MD
LG