Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпродзержинську вдруге не змогли звільнити мера, обраного від Партії регіонів


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Депутати Дніпродзержинської міської ради вдруге не змогли відправити у відставку міського голову. Проект рішення міськради про недовіру міському голові Станіславу Сафронову був оприлюднений на офіційному сайті міськради, але не був внесений до порядку денного сесії у середу.

Як повідомили в Дніпродзержинській міській раді, для включення питання не вистачало кворуму – на сесії була відсутня майже половина складу депутатського корпусу.

Як розповіла Радіо Свобода депутат міської ради, одна з ініціаторів оголошення недовіри міському голові Наталія Шкуренко, на початку сесії в залі було 40 депутатів із 75, однак упродовж роботи сесії кілька депутатів залишило засідання.

«Депутати були залякані, частина депутатів не з’явилась на сесію. Сім разів призупинялась сесія, тому що депутати виходили із зали і ми чекали, доки вони повернуться. Коли підійшли до розгляду додаткових питань і вже скоро мало бути обговорення питання про відставку, пішло ще чотири людини, не було кворуму й не було сенсу продовжувати», – розповіла депутат.

За її словами, вимога відставки міського голови є основною вимогою учасників акції під стінами міської ради, яка триває вже більше ніж тиждень. Як зазначила Наталія Шкуренко, ця акція буде тривати й надалі.

«Ми не згортаємо акцію протесту, ми збираємо підписи за відставку міського голови. На ранок сьогодні у нас було понад сім тисяч підписів, до вихідних, припускаємо, буде вже 10 тисяч і тоді ми ці підписи відправимо на Верховну Раду. Хочу сказати, що оперативно відреагувала облдержадміністрація: від завтра спеціальна комісія буде здійснювати перевірку фінансово-господарської діяльності міськвиконкому», – сказала депутат.

Акція протесту в Дніпродзержинську розпочалась 30 червня: кілька десятків активістів розгорнули наметове містечко, вимагаючи відставки міського голови Станіслава Сафронова. Біля будівлі міськради також розгорнули плакати з фотографіями, що демонструють комунальні проблеми міста, за які, протестувальників, відповідальний посадовець, – розбиті дороги, відкриті каналізаційні люки, облущені фасади будинків.

У березні 2015 року Дніпродзержинська міська рада під час пленарного засідання сесії намагалась відправити у відставку міського голову Станіслава Сафронова, однак для висловлення йому недовіри забракло 4 голоси. Тоді міський голова був на лікарняному.

Дніпродзержинський міський голова Станіслав Сафронов обійняв свою посаду після виборів 2010 року. Він був висунутий Партією регіонів.

XS
SM
MD
LG