Доступність посилання

ТОП новини

Єреван оштрафував «Електричні мережі Вірменії»


Протести в Єревані, 26 червня 2015 року
Протести в Єревані, 26 червня 2015 року

«Електричні мережі Вірменії», які перебувають у власності російської компанії, оштрафували на 126 тисяч доларів. Як заявила вірменська влада, причиною цього є порушення прав споживачів.

Рішення від 8 липня з’явилося після кількох тижнів протестів у Єревані й інших вірменських містах проти планів підвищити тарифи на електроенергію в країні на близько 17% з 1 серпня.

Як пояснили в Комісії з регулювання суспільних послуг Вірменії, таке рішення пов’язане з вимогами «Електричних мереж Вірменії», які стягували авансові платежі з мешканців новозбудованих будинків, що потребували під’єднання до електромережі.

Протести в Єревані почалися у середині червня. Минулої суботи учасники акції заявили: якщо влада до вечора понеділка не виконає їхні вимоги – не покарає винних у розгоні мітингувальників 23 червня і не скасує рішення про підвищення тарифів на електрику – вони почнуть просуватися до адміністрації президента.

6 липня поліція Єревана розібрала барикади, встановлені учасниками акції протесту проти підвищення тарифів на електроенергію, і відновила рух на проспекті Баграмяна. Проте увечері протестувальники знову зібралися на площі Свободи.

Влада країни погодилася провести аудит в компанії «Електричні мережі Вірменії», щоб з’ясувати, наскільки виправдане підвищення цін на електроенергію. На час перевірки, яка, як очікується, займе від трьох місяців до півроку, тарифи будуть заморожені.

XS
SM
MD
LG