Доступність посилання

ТОП новини

ООН оголосила в Ємені гуманітарне перемир’я


Організація Об’єднаних Націй оголосила «безумовну гуманітарну паузу» в конфлікті в Ємені, що має початися пізно ввечері у п’ятницю, 10 липня, і протривати до кінця священного місяця рамадана за ісламським календарем, що припадає цього року на 17 липня.

ООН також оголосила становище в Ємені гуманітарною надзвичайною ситуацією найвищого третього рівня. За даними ООН, харчова криза нині зачепила майже половину населення країни.

У Ємені шиїтське угруповання «Ансар-Аллах», більше відоме як Хуті за іменем його ватажка Абдель-Маліка аль-Хуті, на бік якого перейшла й частина армії Ємену, захопило західну, густо населену третину країни зі столицею Саною, змусивши законний уряд до втечі. Проти нього веде бойові дії коаліція з десяти сунітських країн на чолі з Саудівською Аравією. В перебігу протистояння загинули понад три тисячі людей, близько мільйона людей стали вимушеними переселенцями. Як кажуть гуманітарні агентства, фактична блокада захоплених територій країни з метою не допустити постачання повстанцям зброї призводить там до гуманітарної катастрофи.

XS
SM
MD
LG