Доступність посилання

ТОП новини

«Укроборонпром» відзвітував про майже 4 тисячі одиниць зброї і техніки для війська


(архівне фото)
(архівне фото)

За останній рік державний концерн «Укроборонпром» виготовив і передав армії понад 3 тисячі 900 одиниць нової та модернізованої зброї, а також військової техніки, і це у 36 разів більше, ніж за аналогічний попередній період, мовиться в останньому звіті концерну.

Як повідомляє прес-служба «Укроборонпрому», підприємства концерну виготовили 105 одиниць бронетехніки, 2,6 тисячі ракет і подібних великих боєприпасів, понад 600 одиниць ракетно-артилерійських систем і майже півтисячі систем зв’язку та навігації.

«Головне досягнення року – Україна знову навчилася робити ефективну зброю. Тепер наш пріоритет – перехід на виробництво високоточної зброї та запуск у серію останніх перспективних розробок», – заявив генеральний директор «Укроборонпрому» Роман Романов.

Державний концерн «Укроборонпром» об’єднує підприємства різних галузей оборонної промисловості, що працюють над проектуванням, виробництвом та реалізацією оборонної продукції і для внутрішніх потреб, і на зовнішньому ринку. Його створили 2010 року з метою підвищити ефективність державного управління оборонно-промисловим комплексом України і діяльності підприємств концерну. На його сайті перелічені 132 підприємства, що входять до його складу, хоча фактично деякі з них перебувають на нині тимчасово окупованих територіях Криму й частини Донбасу.

XS
SM
MD
LG