Доступність посилання

ТОП новини

У Белграді поліція заборонила мітинги до річниці різанини в Сребрениці


Меморіальний центр у Сребрениці
Меморіальний центр у Сребрениці

Сербська поліція заборонила всі публічні зібрання у столиці країни Белграді до 20-ї річниці масових убивств у Сребрениці.

«Попереджаю усіх, хто планує проводити такі акції, що поліція не дозволить їх», – сказав міністр внутрішніх справ Сербії Небойша Стефанович.

У поліції пояснили заборону міркуваннями безпеки.

Обмеження стосується як акцій на вшанування пам’яті жертв, так і зібрань ультранаціоналістів, які погрожували зірвати жалобні заходи.

«Ініціатива-7000», сербська неурядова організація під керівництвом активіста Душана Машича, планувала 11 липня в Белграді акцію, під час якої близько семи тисяч людей мали лягти на тротуар біля парламенту.

За словами організаторів, таким чином вони хотіли вшанувати пам’ять понад восьми тисяч босняків-мусульман, чоловіків і хлопчиків, що загинули від рук армії боснійських сербів у сусідній Боснії й Герцеговині під час різанини 1995 року в місті Сребрениці й околицях.

Деякі сербські ультранаціоналістичні організації, які заперечують визнання цієї трагедії за геноцид, заявляли про намір перешкоджати цій акції.

XS
SM
MD
LG