Доступність посилання

ТОП новини

На окупованих територіях зростає кількість випадків отруєння людей російською «гуманітаркою» − Лисенко


Зростає кількість випадків отруєння людей в окупованій частині Донбасу через неякісну «гуманітарну» з Росії. Про це повідомив речник Адміністрації президента з питань Антитерористичної операції Андрій Лисенко на брифінгу в Києві.

Він зазначив: «Фіксується збільшення випадків отруєння місцевих мешканців, зокрема дітей внаслідок вживання страв, для приготування яких використовуються продукти харчування низької якості та з закінченим терміном придатності, що прибувають на окуповану територію сходу України у якості так званої «гуманітарної допомоги» з Росії».

Росія щотижня надсилає так звані «гуманітарні конвої» до частин Донецької та Луганської областей, які українська влада не контролює. Як повідомляли російські ЗМІ, 25 червня дві колони, що складалися з більш як 100 автомобілів, доправили до Донецька та Луганська понад 1000 тонн гуманітарних вантажів, серед яких харчі та медикаменти.

Українська сторона неодноразово наголошувала, що всі попередні такі вантажі з Росії переміщувалися на територію України незаконно, без згоди уряду України, з порушенням національного законодавства і загальновизнаної міжнародної практики.

XS
SM
MD
LG