Доступність посилання

ТОП новини

На місці загибелі Кузьми Скрябіна встановили пам’ятний знак


Портрет Кузьми Скрябіна під час прощання зі співаком у Києві
Портрет Кузьми Скрябіна під час прощання зі співаком у Києві

На Дніпропетровщині, поблизу села Лозоватка під Кривим Рогом, де загинув український музикант Андрій Кузьменко (Кузьма Скрябін), у суботу, 11 липня, відкрили пам’ятний знак.

У заході взяли участь рідні та близькі Андрія Кузьменка, зокрема, його батько, дружина, донька, шанувальники його творчості, священики.

Як розповіла Радіо Свобода організатор заходу Анастасія Кириченко, гранітний пам’ятний знак висотою два метри, що завершується хрестом, був виготовлений на кошти, зібрані громадськістю. На пам’ятнику викарбувані слова молитви «Отче наш» та рядки з пісні Кузьми «Пусти мене».

Як зазначила Анастасія Кириченко, під час церемонії священики відслужили молебень за упокій душ усіх загиблих на цьому місці і освятили пам’ятний знак. За її словами, Андрій Кузьменко був 17-м загиблим на цій ділянці автотраси. За розповідями місцевих жителів, раніше, під час Другої світової війни, це місце було місцем масового розстрілу людей.

Цього ж дня, увечері, в Кривому Розі прихильники творчості Кузьми Скрябіна організували відеоперегляд концерту пам’яті співака «Заспіваємо так, щоб було чути на небі», який відбувся у травні у Львові. Переглянути запис зібралися понад півтори тисячі людей.

XS
SM
MD
LG