Доступність посилання

ТОП новини

США можуть розпочати підготовку українських військових у листопаді – генерал Годжес


Командувач американських сил у Європі генерал-лейтенант Бен Годжес
Командувач американських сил у Європі генерал-лейтенант Бен Годжес

Сполучені Штати розглядають розрахований на кілька найближчих місяців план підготовки військових української армії, що може спричинити подальше погіршення відносин Вашингтона та Москви.

Командувач американських сил у Європі генерал-лейтенант Бен Годжес вказав, що план передбачатиме розширення навчальної програми, яку США вже реалізують для Національної гвардії, яка є структурою МВС України.

Україна розгорнула у зоні конфлікту на Донбасі близько 64 тисяч військових, у тому числі і частину нацгвардійців.

«Ми могли б розпочати навчання армійських підрозділів з листопада», – наголосив Годжес, але додав, що «остаточне рішення ще не ухвалене». За його словами, навчання передбачатиме відпрацювання основних тактичних заходів, з акцентом на методи виживання в районах високої небезпеки. До програми навчання можуть бути включені методи радіоелектронної боротьби, засоби перехоплення з’язку, види перешкод, які російські війська імовірно застосовують на сході України.

На Яворівському полігоні на Львівщині вже кілька місяців понад 300 американських військових навчають службовців Національної гвардії, які працюють на контрольно-пропускних пунктах та виконують інші військові завдання на Донбасі, але не є фронтовими бойовими військами.

XS
SM
MD
LG