Доступність посилання

ТОП новини

МВФ: Греція потребує набагато більше грошей, ніж їй можуть дати


Грецький прем’єр Алексіс Ципрас залишає саміт лідерів країн єврозони, Брюссель, 13 липня 2015 року
Грецький прем’єр Алексіс Ципрас залишає саміт лідерів країн єврозони, Брюссель, 13 липня 2015 року

Греція потребує набагато більше допомоги, ніж готові їй надати європейські лідери. Такі висновки щодо нинішньої ситуації із грецькою борговою кризою зробив Міжнародний валютний фонд.

У дослідженні МВФ ідеться, що фінансове становище Греції стало значно заплутанішим. Тепер для розв’язання проблем європейські країни мають надати Афінам 30-річний пільговий період на обслуговування всіх боргів перед європейськими кредиторами, в тому числі нових кредитів, а також значно розширити терміни погашення.

В іншому разі країни єврозони мають робити щорічні перерахування до грецького бюджету або значно обмежити вимоги за вже чинними кредитами, вважають в МВФ. Ці заходи, стверджують у фонді, «виходять далеко за межі того, що Європа була готова розглянути досі».

Оприлюднення цього аналізу може загострити запеклі суперечки в Німеччині про доцільність продовження підтримки Греції. Німці побоюються, що надання Афінам нових фінансових ресурсів сприйматиметься греками як виправдання політики, здійснюваної урядом Ципраса.

Грецький прем’єр Алексіс Ципрас нині намагається переконати грецьких законодавців проголосувати 15 липня за пакет радикальних заходів жорсткої економії і ліберальних економічних реформ, щоб забезпечити отримання нової позики обсягом 85 мільярдів євро.

XS
SM
MD
LG