Доступність посилання

ТОП новини

Суд оголосив у справі екс-«беркутівців» Зінченка та Аброськіна перерву до 16 липня


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Святошинський районний суд Києва оголосив перерву у справі щодо колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут» Сергія Зінченка й Павла Аброськіна, яких обвинувачують в убивстві 39 активістів Євромайдану, до 16 липня, до 11:30.

Раніше сьогодні прокурор Олексій Донской, який підтримує обвинувачення у цьому кримінальному провадженні, повідомив, що Зінченко і Аброськін заподіяли шкоди державі майже на 700 тисяч гривень, в основному це вартість зниклої зброї.

У січні Генпрокуратура передала обвинувальний акт до суду, сторона обвинувачення вимагає Зінченку та Аброськіну найвищої кари – довічного позбавлення волі.

Водночас у ГПУ також заявляють, що всі бійці спецпідрозділу «Беркут», які брали участь у розстрілі мирних мітингувальників під час Революції гідності, встановлені.

Проте наразі в суді розглядають справу лише проти колишніх «беркутівців» Сергія Зінченка та Павла Аброськіна. Їх підозрюють у вбивстві 39 майданівців 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській. У вересні минулого року екс-командир роти «Беркута» Дмитро Садовник, якого також підозрюють у розстрілі 39 майданівців, втік з-під домашнього арешту, його оголосили у розшук.

XS
SM
MD
LG