Доступність посилання

ТОП новини

Платіні балотуватиметься на президента ФІФА – ЗМІ


Мішель Платіні
Мішель Платіні

Голова Союзу європейських футбольних асоціацій (UEFA) Мішель Платіні висуне свою кандидатуру на виборах президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА). Про це у суботу повідомляють європейські агенції новин, посилаючись на іспанське видання AS.

За інформацією видання, Платіні має намір очолити ФІФА і залишити на чолі UEFA президента Німецького футбольного союзу Вольфґанґа Нірсбаха.

Джерело стверджує, що француза підтримує чотири з шести футбольних конфедерацій, які входять до ФІФА: європейська, австралійська, південноамериканська, а також конфедерація Північної і Центральної Америки.

Дату виборів мають призначити 20 липня на засіданні виконкому. Мішель Платіні хоче, щоб вибори відбулися 16 грудня, тоді як нинішній глава ФІФА Зепп Блаттер наполягає на січні 2016 року.

Наприкінці травня у ФІФА розгорівся корупційний скандал, унаслідок якого від діяльності були відсторонені кілька чиновників організації. 27 травня в Цюріху за підозрою в корупції затримали сімох високопоставлених чиновників ФІФА, після чого розпочалося масштабне міжнародне розслідування.

Глава ФІФА Зепп Блаттер, переобраний на тлі скандалу на п’ятий термін, заявив про рішення залишити свою посаду. За регламентом організації, він виконуватиме обов’язки президента федерації до наступних виборів.

Крім швейцарської поліції, розслідування фактів корупції в організації веде ФБР Сполучених Штатів.

XS
SM
MD
LG