Доступність посилання

ТОП новини

Камерон висловився за активнішу участь Британії у знищенні бойовиків «Ісламської держави» в Сирії


Прем'єр-міністр Великобританії Дейвід Камерон
Прем'єр-міністр Великобританії Дейвід Камерон

Прем'єр-міністр Великобританії Дейвід Камерон заявив, що хоче, аби його країна взяла на себе більшу роль в прагненні знищити бойовиків екстремістського угруповання «Ісламська держава» на території Сирії.

«Я хочу, щоб Великобританія робила більше», – сказав Камерон в інтерв’ю американському каналу NBC 19 липня, і додав: «Ми повинні знищити цей халіфат, чи то в Іраку, чи в Сирії».

Великобританія проводить регулярні удари по позиціях бойовиків в Іраку, але досі обмежується лише місією спостереження і збору інформації у Сирії.

Кабінет Камерона стверджує, що британські законодавці мають найближчим часом розглянути питання про приєднання до авіаударів.

У виступі перед британськими законодавцями, що запланований на 20 липня, Камерон планує наголосити на тому, що Великобританія також повинна робити більше, щоб протистояти ідеології екстремізму шляхом заохочення британських цінностей, таких як демократія, свобода і верховенство закону, повідомили в офісі урядовця.

Раніше Дейвіду Камерону не вдалося отримати схвалення парламенту для військових дій проти сил президента Сирії Башара аль-Асада в 2013 році.

Нині військово-повітряні сили коаліції, очолюваної США, намагаються протидіяти бойовикам радикального угруповання «Ісламська держава», що захопило значні території в Сирії й Іраку, винищуючи при цьому мирне населення.

XS
SM
MD
LG