Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: Канада передала Україні мобільний госпіталь, сьогодні він вирушить в зону АТО


Мобільний госпіталь з Канади (фото з сайту Міністерства оборони України)
Мобільний госпіталь з Канади (фото з сайту Міністерства оборони України)

Уряд Канади передав Збройним силам України сучасний мобільний військовий госпіталь, який 21 липня вирушить до місця призначення в зону АТО. Про це повідомив у понеділок директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони Андрій Верба.

«Комплекс мобільного госпіталю багатофункціональний і сегментований – він може використовуватись і як операційне відділення поряд з полем бою, і як інше функціональне приміщення для надання попередньої медичної допомоги перед евакуацією в тил хворих та поранених. Також він повністю автономний. Роботу обладнання за будь-яких умов забезпечують дизельні електрогенератори, адаптовані до нашого палива, системи живлення та кондиціонування європейського стандарту, а також система водоочищення за канадською технологією «Рейнфреш», яка дозволяє подавати 40 літрів питної води на хвилину», – повідомив Андрій Верба.

За його словами, мобільний коплекс у вівторок відправлять до розташування 59-го військового мобільного госпіталю в Луганській області.

«Весь комплекс можна розгорнути за шість годин, а згорнути за чотири. Це дійсно високомобільний госпіталь, який може працювати в будь-яких природних і географічних умовах. Я передаю це обладнання, знаючи, що воно врятує сотні, а може й тисячі життів українців, – наголосив посол Канади в Україні Роман Ващук.

В міністерстві оборони Канади раніше заявляли, що восени цього року в Україні розпочнуться дворічні навчання, які проводитимуть для військовослужбовців Збройних сил України військові з Канади. Окрім планованої місії з 200 військових інструкторів, будуть створені також невеликі спеціалізовані тренувальні групи з авіарозвідки, медичної підготовки і вишколу саперів.

Канада як член «Групи семи» підтримує Україну в її протистоянні агресії Росії. Зокрема, Канада застосувала до Росії кілька пакетів санкцій, спершу через незаконну окупацію Криму, потім через втручання на сході України.

XS
SM
MD
LG