Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії проведе перше слухання у справі Сенцова та Кольченка


Правозахисники запустили сайт на підтримку Олега Сенцова і Олександра Кольченка
Правозахисники запустили сайт на підтримку Олега Сенцова і Олександра Кольченка

У вівторок, 21 липня, у Ростові-на-Дону відбудеться перше слухання у справі українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка, яких заарештувала торік ФСБ у Криму.

Засідання розпочнеться о 10-й ранку за московським часом у Північно-Кавказькому військовому окружному суді Ростова-на-Дону, і як очікується, буде відкритим. Про це повідомив адвокат Сенцова Володимир Самохін, який разом із ще одним адвокатом адвокат Дмитром Дінзе представлятиме в суді інтереси українського режисера. Захисником Кольченка буде Світлана Сидоркіна.

За словами Самохіна, у вівторок суддя має визначити порядок проведення засідань.

Режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка заарештувала російська ФСБ в травні 2014 року на території окупованого Криму. Російські слідчі назвали Сенцова і Кольченка членами «диверсійно-терористичної групи «Правого сектора ». За версією слідства, вони планували теракти у кримських містах, а в подальшому знищення низки об'єктів життєдіяльності, залізничних мостів, ліній електропередач. Сенцов повністю заперечує свою провину і неодноразово заявляв, що звинувачення на його адресу є абсурдними. Сенцову за звинуваченнями загрожує 20 років позбавлення волі, Кольченку – 10.

XS
SM
MD
LG