Доступність посилання

ТОП новини

Деякі положення Концепції інформаційної безпеки України можуть перешкоджати ЗМІ – ОБСЄ


Представник ОБСЄ зі свободи засобів інформації Дуня Міятович
Представник ОБСЄ зі свободи засобів інформації Дуня Міятович

Представник ОБСЄ зі свободи засобів інформації Дуня Міятович заявляє, що деякі положення Концепції інформаційної безпеки України можуть мати негативний вплив на ЗМІ.

«Деякі положення проекту Концепції можуть мати негативний вплив на засоби масової інформації і перешкодити їх важливій ролі спостерігача. Свобода висловлювань є передумовою для забезпечення інших прав людини і фундаментальних свобод», – йдеться у заяві Дуні Міятович, опублікованій у середу, 22 липня.

При цьому Дуня Міятович привітала зусилля української влади щодо самого процесу розробки Концепції інформаційної безпеки.

«Мені приємно відзначити серйозні зусилля української влади, зроблені для забезпечення високого рівня прозорості під час процесу розробки цього важливого», – наголосила вона.

Раніше у Києві презентували експертні висновки та рекомендації, розроблені офісом представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ до проекту Концепції інформаційної безпеки України, та оголосили про подальші спільні ініціативи Міністерства інформаційної політики та ОБСЄ щодо надання українському уряду підтримки в удосконаленні державної інформаційної та комунікаційної політики.

Міністр інформаційної політики Юрій Стець пообіцяв, що у вересні Україна отримає Концепцію інформаційної безпеки, розроблену з міжнародними експертами.

«За допомогою ОБСЄ ми у вересні зможемо представити напрацювання, які зобов’язують нас зробити і коаліційна угода, і програма дій уряду на 2015 рік», – наголосив Стець.

У червні експертна рада при Міністерстві інформаційної політики закінчила роботу над Концепцією інформаційної безпеки України. Мова йде про стратегічну парадигму того, які виклики наразі має Україна в медіапросторі та як гарантувати свободу слова.

XS
SM
MD
LG