Доступність посилання

ТОП новини

В разі продовження агресії Росії санкцій буде більше – голова комітету закордонних справ Європарламенту


Голова комітету з питань закордонних справ Європейського парламенту Ельмар Брок (архівне фото)
Голова комітету з питань закордонних справ Європейського парламенту Ельмар Брок (архівне фото)

Голова комітету з питань закордонних справ Європейського парламенту Ельмар Брок заявляє про продовження санкцій ЄС щодо Росії в разі невиконання нею мінських угод і продовження політики агресії. Про це Брок заявив під час виступу у Фонді Джермана Маршалла напередодні візиту до України, передає кореспондент Радіо Свобода.

«Ми утримуватимемо санкції аж до реалізації мінських угод, але якщо російська агресія продовжуватиметься, санкцій буде більше», – сказав Ельмар Брок.

Він також додав, що «санкції – це єдиний варіант мирним шляхом донести до агресора, що за агресію доводиться дорого розплачуватися».

На думку Брока, Росія нині зберігає свій вплив на Європу через свої енергетичні важелі.

«Надсилати Росії правильні сигнали нам заважає енергетична політика. Ми маємо вільний ринок, але не маємо спільної енергетичної стратегії. Нині ми намагаємося створити Енергетичний союз, який нам дасть значно більше можливостей надсилати Путіну правильні сигнали», – сказав Брок.

У четвер, 23 липня, до України прибуває делегація Європейського парламенту на чолі з головою комітету з питань закордонних справ Ельмаром Броком. Як повідомили у прес-службі Європарламенту, делегація пробуде в Україні до 25 липня, а потім вирушить в Грузію. У планах європарламентаріїв провести у Києві кілька зустрічей з керівниками держави, лідерами політичних партій, спостерігачами спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та громадськістю.

XS
SM
MD
LG