Доступність посилання

ТОП новини

Омбудсмен Росії вимагає інформації про місце перебування Савченко


Елла Памфілова
Елла Памфілова

Уповноважений з прав людини в Росії Елла Памфілова закликає керівництво правоохоронних органів цієї країни надати інформацію про місце перебування української військової, депутата Верховної Ради Надії Савченко, заарештованої в Росії.

Як повідомляє прес-служба Памфілової, вона направила відповідні запити в Генеральну прокуратуру і Федеральну службу виконання покарань Росії.

Російський омбудсмен наголошує, що 13 липня була оприлюднена офіційна інформація про затвердження обвинувального висновку й направлення справи Савченко в Донецький міський суд Ростовської області, але місце перебування ув’язненої дотепер не встановлене.

17 липня адвокат українки Ілля Новіков заявив, що її етапували в Ростов.

У Росії Донецький міський суд Ростовської області має 30 липня почати розглядати кримінальну справу щодо українського військовослужбовця Надії Савченко, яку звинувачують у вбивстві російських журналістів і незаконному перетині кордону.

Надія Савченко всі звинувачення відкидає. За словами її захисників, наприкінці червня минулого року сепаратисти захопили Савченко в полон, а потім насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам. Згідно з доказами, які надав захист, Савченко не могла бути причетна до загибелі журналістів, тому що потрапила в полон ще до їхньої смерті.

XS
SM
MD
LG