Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс розгляд апеляції на вирок Пукачу, бо адвокат досі хворий


Олексій Пукач
Олексій Пукач

Апеляційний суд Києва вкотре переніс розгляд апеляції на вирок Олексію Пукачу через хворобу його адвоката. Як повідомив головуючий суддя Степан Гладій, від адвоката Григорія Демиденка надійшов лист із поясненням, що той перебуває на стаціонарному лікуванні в кардіологічному відділенні Чернігівського диспансеру тож не може з’явитися на засідання.

У листі також йшлося, що для одужання йому необхідно 10-15 днів. Відтак суд переніс засідання на 11 годину 11 серпня.

Крім адвоката Григорія Демиденка, на засідання не з’явився потерпілий Олексій Подольський. Його представник Єльяшкевич вимагав надати Пукачу ще одного захисника. Натомість сам Пукач виступив проти такої ідеї, хоч і зазначив, що Григорія Демиденка 7 років тому йому призначила держава.

26 червня Апеляційний суд вже переносив розгляд апеляції Пукача через хворобу адвоката.

Печерський райсуд Києва засудив Пукача до довічного ув’язнення 29 січня 2012 року за вбивство Гонгадзе у вересні 2000 року. Останні 6 років колишній начальник департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ перебуває під вартою, але вирок досі не набув законної сили.

Розгляд справи по суті мав розпочатись із 4 червня – саме тоді обидві сторони заявили, що не мають більше клопотань. 4 червня адвокат Мирослави Гонґадзе Валентина Теличенко відкликала свою апеляційну скаргу на вирок Пукачу. Тоді ж Апеляційний суд Києва за наполяганням потерпілого Олексія Подольського направив до Генпрокуратури для перевірки матеріали про можливий тиск на Пукача під час проведення судового слідства у Печерському райсуді.

XS
SM
MD
LG