Доступність посилання

ТОП новини

Українцям на кордоні з зоною АТО радять перенаправити антени з Донецька на інші вежі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення радить жителям Розівського району Запорізької області перенаправити антени на іншу телевежу. Про це йдеться у роз’яснені прес-служби державного концерну.

«У зв’язку з малою кількістю аналогових телевізійних програм, що транслюються з РТПС Комиш-Зоря, мешканці району завжди налаштовували свої антени на РТПС Донецьк, де кількість програм є значно більшою. Глядачам району для здійснення прийому українських програм необхідно перенаправити свої приймальні антени на РТПС Комиш-Зоря», – заявляє прес-служба державного концерну.

Згідно із повідомленням, потужності вистачає для того, щоб передавати сигнал найбільших українських каналів – на 60 кілометрів «1+1» і на 15 кілометрів «Інтер».

Концерн також повідомляє, що відключення українських каналів, про яке повідомляло запорізьке СБУ було пов’язано із відключенням світла.

«22 липня 2015 року на РТПС Камиш-Зоря протягом 16 хвилин з 11:55 до 12:11 години була відсутня електроенергія від місцевого РЕМ, здійснювались аварійні переключення на високовольтній лінії. При цьому простою передавачів не було», – наголосила прес-служба.

Для збільшення відстані передачі потрібні більш міцні передатчики, питання про їх встановлення піднімуть наступного тижня, повідомила Радіо Свобода радник міністра інформаційної політики Тетяна Попова.

XS
SM
MD
LG