Доступність посилання

ТОП новини

Під стінами ГПУ вимагали відставки Шокіна


Мітингувальники під стінами Генеральної прокуратури України вимагали відставки генпрокурора Віктора Шокіна, його заступників Володимира Гузиря і Юрія Столярчука.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, активісти із «Центру протидії корупції» й «Автомайдану» принесли на акцію три манекени із фотографіями Шокіна, Гузиря і Столярчука, одягнули їм шапки і підпалили. Таким чином активісти показують, що своїми діями Володимир Гузир і Юрій Столярчук «спалилися». «На злодієві шапка горить», – заявив голова «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін.

«На молодих реформаторів у прокуратурі двічі відкривали кримінальне провадження і двічі під тиском громадськості кримінальне провадження закривали», – каже Шабунін.

Олексій Гриценко з «Автомайдану» каже, що ще рік тому організація порушила питання корупції у прокуратурі, «проте її нейтралізувати не вдалося».

Окрім цього, до активістів приєдналися харків’яни, які вимагали відставки мера Геннадія Кернеса і притягнення його до кримінальної відповідальності.

Від Генпрокуратури до активістів ніхто не вийшов і на їхні закиди ніяк не відреагував.

Це не перший пікет ГПУ з вимогою відставки генпрокурора і деяких його заступників. 14 липня відбулася схожа акція.

Віктор Шокін нещодавно заявляв, що має підстави вважати, що його хочуть фізично знищити через його боротьбу з корупцією.

XS
SM
MD
LG