Доступність посилання

ТОП новини

Брок: події в Мукачеві не вплинуть на євроінтеграцію України


Брифінг членів Європарламенту у Києві
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

Брифінг членів Європарламенту у Києві

Події в Мукачеві на Закарпатті на хід євроінтеграції України не вплинуть, заявив у Києві голова комітету Європарламенту із закордонних справ Ельмар Брок.

Він наголосив, що в Україні треба зберегти монополію на право застосовувати зброю за правоохоронцями.

Крім того, Брок додав, що процес реформ в Україні відбувався би значно швидше, якби не агресія з боку Росії.

За словами європарламентаря, Європейський союз зніме санкції, запроваджені проти Росії і деяких її громадян і підприємств або послабить їх лише тоді, коли Москва виконає мінські домовленості.

Як заявив Брок, в Європарламенті також готові спостерігати за місцевими виборами, хоч це і не передбачено мандатом євродепутата. «Україна стане винятком із правил тому, що ці вибори є надзвичайно важливими», – заявив Брок.

Делегація Європарламенту на чолі з головою комітету з питань закордонних справ Ельмаром Броком прибула до України 23 липня. Як повідомили у прес-службі Європарламенту, делегація пробуде в Україні до 25 липня, а потім вирушить в Грузію. У планах європарламентаріїв провести у Києві кілька зустрічей з керівниками держави, лідерами політичних партій, спостерігачами спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та громадськістю.

11 липня вдень у Мукачеві виникла стрілянина. За даними місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення народного депутата Михайла Ланя. Загинули щонайменше двоє осіб, близько десятка були поранені.

XS
SM
MD
LG