Доступність посилання

ТОП новини

Посадовця ДАІ на Дніпропетровщині підозрюють у злочинах проти Євромайдану


(ілюстраційне фото) ©Shutterstock
(ілюстраційне фото) ©Shutterstock

Начальнику одного з відділів державтоінспекції на Дніпропетровщині повідомили про підозру у вчиненні злочинів проти учасників Революції гідності. Про це у п’ятницю, 25 липня, повідомив заступник прокурора Дніпропетровської області Юрій Черкашин. Прізвище посадовця Черкашин називати відмовився.

За його інформацією, начальник відділу УДАІ ГУ МВС України в області давав підлеглим накази складати протоколи про нібито невиконання учасниками Автомайдану вимог працівників міліції про зупинку.

Як повідомив заступник прокурора, один зі співробітників ДАІ відмовився виконувати цю вказівку.

«При цьому з’ясувалось, що один з інспекторів відмовився виконувати цей наказ керівництва, натомість інший співробітник сфальсифікував 5 протоколів на активістів від імені того, хто відмовився», – повідомив Черкашин.

За його даними, наразі обом працівникам повідомлено про підозру у вчиненні службового підроблення (ч.1 ст.366 Кримінального Кодексу України), а начальникові відділу – у впливі на працівника правоохоронного органу (ч.2 ст.343).

Як повідомили у прокуратурі, на Дніпропетровщині до суду направили шість обвинувальних актів щодо злочинів проти учасників Революції гідності. Фігурантами справ, зокрема, є двоє високопосадовців обласного рівня – заступник голови облради та заступник голови облдержадміністрації. Вони обвинувачуються у тому, що брали участь в організації масового виступу так званих «тітушок» проти учасників мирної акції протесту 26 січня 2014 року біля Дніпропетровської ОДА.

Тоді під час акції протесту проти тодішньої влади і на підтримку євроінтеграції сталось побиття молодиками спортивної статури десятків мирних демонстрантів, постраждали, зокрема, й журналісти.

XS
SM
MD
LG