Доступність посилання

ТОП новини

У Туреччині внаслідок нападу загинули двоє військових


Двоє турецьких військових загинули унаслідок нападу на їхнє авто. За даними влади провінції Диярбакир, в автомобілі, в якому рухалися військові, здетонувала бомба. Влада звинуватила у нападі «терористів», однак подробиць інциденту не навела.

Раніше лідери «Курдської робітничої партії» пригрозили Анкарі припиненням дотримання перемирʼя. Це стало реакцією на авіаудари Туреччини по позиціях учасників цього угруповання на півночі Іраку.

Крім того, раніше цього тижня військово-повітряні сили Туреччини завдали авіаударів по позиціях угруповання «Ісламська держава» на півночі Сирії.

Премʼєр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу наголосив, що військова операція триватиме доти, «доки над Туреччиною нависатиме загроза».

Унаслідок теракту у місті Суруч, що у південно-східній частині Туреччині, 20 липня загинуло щонайменше 32 людини. Відповідальність за масове вбивство людей взяло на себе угруповання «Ісламська держава».

Незабаром після цього на турецько-сирійському кордоні знайшли мертвими двох турецьких поліцейських. Відповідальність за це взяли на себе представники угруповання «Курдська робітнича партія». Вони заявили, що це – помста за масову загибель людей у Суручі. Курдські бойовики звинуватили турецьких поліцейських у співпраці з угрупованням «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG