Доступність посилання

ТОП новини

Президент Росії затвердив зміни до Морської доктрини країни


Володимир Путін, архівне фото
Володимир Путін, архівне фото

Президент Росії Володимир Путін затвердив оновлену Морську доктрину його країни, повідомив віце-прем’єр-міністр Росії Дмитро Рогозін.

За його словами, причиною ухвалення змін до доктрини стала «зміна міжнародного геополітичного становища».

Зокрема, після «приєднання» до Росії українського Криму виникла необхідність відновити військово-морську присутність Росії в Середземному морі, заявив Рогозін.

Крім того, додав він, значної уваги в документі приділено атлантичному напрямкові через «розширення НАТО на схід і створення інфраструктури Північноатлантичного союзу поруч із російськими кордонами».

Також документ передбачає створення в Росії атомного криголамного флоту для освоєння Арктики, сказав віце-прем’єр.

Ці зміни до Морської доктрини Росії, ухваленої 2011 року, Путін затвердив на нараді в місті Балтійську, що є однією з російських військово-морських баз. Там російський президент бере участь у святкуванні Дня Військово-морського флоту його країни.

Після окупації Росією українського Криму й заяви про анексію півострова, а також після початку агресії Москви в частині українського Донбасу союз НАТО посилює свої військові можливості на своїх східних кордонах, щоб бути у змозі в разі потреби протистояти подальшій російській агресії.

XS
SM
MD
LG