Доступність посилання

ТОП новини

Перші екзит-поли в Чернігові дали протилежні результати


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

За даними з 205-го одномандатного округу в Чернігові, де відбуваються довибори до Верховної Ради, перші оголошені екзит-поли після закриття дільниць дали протилежні результати.

Екзит-пол Центру соціальних і маркетингових досліджень «Соціс», проведений на замовлення Комітету виборців України, свідчить, що 31,4 відсотка учасників виборів проголосували за кандидата в народні депутати Сергія Березенка (партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність»). Другий із провідних кандидатів на цих виборах, Геннадій Корбан (політична партія «Українське об’єднання патріотів «Укроп», яку пов’язують із підприємцем Ігорем Коломойським), за цими даними, набирає 17,1 відсотка. У цьому дослідженні опитали 2011 осіб, похибка становить 2,5 відсотки.

Водночас агентства наводять результати двох інших опитувань на виході з дільниць, які розставили двох провідних кандидатів протилежним чином.

Зокрема, екзит-пол центру New Image Marketing Group стверджує, що вибори виграє Корбан із 33 відсотками голосів, Березенко отримує 23 відсотки. При цьому в центрі заявили, що не можуть гарантувати точність опитування через велику кількість відмов відповідати.

Іще один екзит-пол, чернігівської громадської організації «Центр «Доброчин», дав Корбанові підтримку 22,8 відсотка опитаних, Березенкові – 14,6 відсотка.

У неділю, 26 липня, у 205-му одномандатному окрузі в Чернігові відбувалися довибори до парламенту у зв’язку з достроковим припиненням депутатських повноважень Валерія Куліча, який був призначений головою Чернігівської облдержадміністрації. На окрузі зареєструвалася рекордна кількість кандидатів − 91. Спостерігачі заявляють про велику кількість порушень у день виборів, зокрема, про появу осіб із фальшивими посвідченнями журналістів і спостерігачів на виборчих дільницях чи про фотографування виборцями бюлетенів – так часто роблять для того, щоб підтвердити своє голосування за певного кандидата і отримати за це плату. Про порушення повідомляли і в перебігу передвиборчої кампанії – такі, як виявлення другого комплекту печаток ОВК і всіх ДВК 205-го округу. Президент Петро Порошенко назвав виборчу кампанію в Чернігові ганьбою для України.

XS
SM
MD
LG