Доступність посилання

ТОП новини

На суді у справі Сенцова-Кольченка в Росії почали допитувати свідків з Криму


Олег Сенцов (п), Олександр Кольченко
Олег Сенцов (п), Олександр Кольченко

У Північнокавказькому окружному військовому суді у російському Ростові-на-Дону почалося засідання суду у справі українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка, яких звинувачують в організації терактів у Криму.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода із зали суду, засідання почалося з допиту свідків з Криму по відеозв’язку. Зокрема, допитують охоронця «Російської общини Криму», в підпалі офісу якою звинувачують активістів. «Ми бачили тільки тіні людей», – сказав охоронець. Прокурор уточнив, чи загрожував підпал будівлі офісу «Російської громади» людям, що живуть поблизу.

На перших судових слуханнях у даній справі 21 липня прокуратура представила обвинувальний висновок. За даними російських слідчих, минулої весни Сенцов створив у Криму організацію, що планувала вчинення диверсійно-терористичних актів у низці кримських міст, а в подальшому знищення низки об’єктів життєдіяльності, залізничних мостів і ліній електропередач.

Олега Сенцова й Олександра Кольченка заарештували в травні 2014 року. Обидва провину заперечують із дня затримання і на перших судових слуханнях знову про це заявили.

Низка російських і зарубіжних діячів мистецтва і правозахисників неодноразово висловлювалися на захист і підтримку Олега Сенцова і вважають звинувачення, висунуті проти нього, надуманими і політично мотивованими. На підтримку Кольченка проходять акції по всьому світу.

XS
SM
MD
LG