Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники заявляють, що в росіян не стріляли


Державна прикордонна служба України називає неправдивою і провокативною інформацію про обстріл з боку українських прикордонників двох громадян Росії біля пункту пропуску «Красна Талівка» на Луганщині.

Як мовиться в заяві на сайті відомства, законодавство України забороняє прикордонникам відкривати вогонь у бік території суміжної країни. Крім того, наголосили у прикордонслужбі, проведена перевірка засвідчила, що усі боєприпаси у військовослужбовців, які несли службу на вказаному напрямку, наявні, а зброя не містить ознак застосування.

У російських засобах масової інформації активно поширюється інформація стосовно того, що на ділянці відділу прикордонної служби «Красна Талівка» з території України з автоматичної зброї нібито були обстріляні двоє громадян Росії, які перебували поблизу державного кордону на території Росії, в результаті чого один з російських громадян зазнав вогнепального поранення огруддя, мовиться в повідомленні.

Російські ЗМІ раніше повідомили, що українські прикордонники стріляли в двох росіян поблизу українського кордону, коли вони вирішили сфотографуватися. За повідомленням, один громадянин Росії був поранений. Державна прикордонна служба України наголосила, що ця інформація «повністю не відповідає дійсності і має виключно провокативний характер».

XS
SM
MD
LG