Доступність посилання

ТОП новини

Інтернет-голосування за нову назву Дніпропетровська тимчасово зупинили


Голосування за нову назву Дніпропетровська, розпочате на офіційному інтернет-сайті міської ради, тимчасово призупинили, повідомили в мерії.

За даними міськради, голосування було «зупинене з технічних причин, про його відновлення буде повідомлено додатково».

Як пояснили в міськраді, голосування зупинили через після того, як була виявлена «накрутка» голосів за один із варіантів назви. Наразі готується до запуску нова, більш захищена версія інтернет-голосування.

23 липня у Дніпропетровську розпочали опитування жителів щодо варіантів нової назви міста. Висловитись щодо цього дніпропетровці могли, заповнивши спеціальну форму на офіційному інтернет-сайті міської ради. Учасникам голосування пропонували обрати одну із 9 назв: Дніпропетровськ, Дніпрослав, Дніпро, Січеслав, Дніпровськ, Дніпрополь, Кодак, Новий Кодак, Святослав.

Окрім того, з 13 серпня у Дніпропетровську, в районах міста, розпочнуться громадські слухання щодо варіантів нової назви міста.

Щотижня в Дніпропетровську відбуваються засідання спеціальної комісії міськради з питань зміни топоніміки. Раніше в цій комісії заявляли, що фахівці наразі розглядають кілька основних варіантів нової назви Дніпропетровська – Дніпрослав, Січеслав, Дніпро, Дніпровськ. За даними соцопитування 2010 року, кожному третьому жителю Дніпропетровська не подобалась назва.

У квітні 2015 року Верховна Рада України ухвалила закон про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів, у травні його підписав президент Петро Порошенко. За законом, зокрема, перейменуванню підлягають обласні центри Кіровоград та Дніпропетровськ.

Закони про декомунізацію мають бути втіленні в життя за півроку: перейменування вулиць та площ ухвалюється на місцевому рівні, що ж до зміни назв міст, то остаточне рішення за парламентом.

XS
SM
MD
LG