Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ направила до суду справу проти 3 «тітушок» за злочини часів Євромайдану


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура України повідомляє про завершення досудового слідства і направлення до суду обвинувального акту у справі за підозрою трьох осіб у вчиненні у складі так званих «тітушок» злочинів проти протестувальників 18 лютого 2014 року у центрі Києві.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, дії цих осіб кваліфікують за статтями «перешкоджання проведенню мітингів, зборів, вуличних походів, вчинене за попередньою змовою групою осіб із застосуванням фізичного насильства)», «замах на вчинення вбивств за обтяжуючих обставин», «спричинення тілесних ушкоджень середньої тяжкості». Двох із них утримують під вартою, інший перебуває під домашнім арештом.

«Зазначене є результатом розслідування фактів системного залучення в період січня-лютого 2014 року цивільних осіб, так званих «тітушок», до вчинення злочинів щодо протестувальників. Загалом за цими епізодами на даний час повідомлено про підозру у вчиненні вбивств, замахів на вбивство, перешкоджанні проведенню мітингів і зборів, позбавленні волі та катуванні, зберіганні зброї 16 особам, 5 з них арештовано, інші перебувають в розшуку», – повідомляє Генпрокуратура.

На даний час встановлюються інші виконавці цих злочинів, досудове слідство триває.

За даними Генпрокуратури України, під час Євромайдану у Києві взимку 2014 року постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули.

XS
SM
MD
LG