Доступність посилання

ТОП новини

Держдепартамент США: Україна увійшла у список країн, що частково борються з торгівлею людьми


Україна увійшла у список країн, що частково борються з торгівлею людьми. Про це йдеться у щорічній доповіді, присвяченій боротьбі з торгівлею людьми у світі, яку у понеділок, 27 липня, опублікував Держдепартамент США. Автори доповіді розділили країни на три категорії згідно з докладеними ними зусиллями у сфері боротьби з торгівлею людьми.

У першу групу входять країни, які ведуть активну боротьбу з торгівлею людьми і повністю відповідають необхідним стандартам у цій галузі, у другу – країни, частково відповідають цим стандартам, і в третю – не вживають достатніх зусиль у боротьбі з торгівлею людьми і не відповідають мінімально необхідним стандартам.

Росія, Білорусія, Таїланд, Іран, Лівія, Венесуела, КНДР, Південний Судан низка інших країн увійшли у третю групу. Всього до неї включено 23 держави. Росія з 2013 року перебуває в групі країн третьої категорії.

Цього року Держдепартамент підвищив рейтинг Куби та Малайзії з третього рівня до другого. У другу категорію також входять Україна, Азербайджан, Узбекистан, Туркменістан, та Китай.

Серед країн, які ведуть активну боротьбу з торгівлею людьми – США, Великобританія, Німеччина, Франція, Вірменія.

За даними правозахисників, жертвами торгівлі людьми у світі є понад 20 мільйонів людей. Вони працюють переважно у гірничій промисловості, будівництві, секс-індустрії та сфері побутового обслуговування.

У доповіді наголошується, що упродовж 90 днів з дня публікації доповіді президент США Барак Обама повинен ухвалити рішення про те, чи вводити санкції щодо держав, що увійшли у третю групу.

XS
SM
MD
LG